Καθαρίζουμε καλά τις πέστροφες, τις πλένουμε και τις αλατίζουμε. Κόβουμε τα σκόρδα μικρά κομματάκια, ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τα ανακατεύουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε τις πέστροφες με το μείγμα.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε λεπτές φέτες. Βάζουμε τις πέστροφες σε αλουμινόχαρτο, τις σκεπάζουμε με τις ντομάτες, ρίχνουμε από πάνω το λάδι και λίγο κρασί, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε, αφού κλείσουμε το αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά
Σερβίρουμε τις πέστροφες, αφού αφαιρέσουμε τις ντοματες, με ζυμαρικά και λαχανικά σωταρισμένα και με φέτες λεμονιού.