ΥΛΙΚΑ
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς, σε πολύ ζεστό νερό και αλάτι, σκεπασμένα. Το πρωί της άλλης ημέρας έχουν φουσκώσει.
Τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 λίτρα νερό και, μόλις αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε τα ρεβίθια.
Τα αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα σε δυνατή φωτιά.
Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και παράλληλα καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ψιλές ροδέλες.
Βάζουμε σε βαθύ ταψί ή πυρέξ τα ρεβίθια μαζί με όλο το ζουμί τους και επάνω τους τοποθετούμε τις ροδέλες από το κρεμμύδια.
Προσθέτουμε το λάδι και βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο.
Έπειτα από μισή ώρα χαμηλώνουμε το φούρνο μας στους 100 βαθμούς.
Αφήνουμε να βράσουν για 2 ½ ώρες.
Τα ρεβίθια μας θα είναι πεντανόστιμα και τα κρεμμύδια θα έχουν λιώσει.
Μια σελίδα του