ΥΛΙΚΑ
Για τη σάλτσα σκόρδου και τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρέας. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε τα ντοματάκια, τα καρότα, τη ζάχαρη, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και το νερό και σιγοβράζουμε για μία ώρα και 20 λεπτά. Το φαγητό πρέπει να μείνει με το λάδι του.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα, ως εξής: Μουσκεύουμε το ψωμί με λίγο νερό και το στύβουμε καλά. Χτυπάμε στο γουδί το σκόρδο με λίγο αλάτι, και προσθέτουμε την καρυδόψιχα και το ψωμί. Προσθέτουμε το ξίδι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Τοποθετούμε τις μερίδες από το κρέας σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνουμε τη σάλτσα του σκόρδου στην κατσαρόλα και την ανακατεύουμε με το λάδι του φαγητού. Περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τα καρύδια. Γαρνίρουμε με την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες και τυλιγμένη σαν τριαντάφυλλο.
Συνταγή Μακεδονίας
Μια σελίδα του