ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
Η γέμιση
Εκτέλεση
Ζύμη
Σε μικρή λεκάνη αναμιγνύετε το νερό με τη μαγιά και αφήστε τη μέχρι να αφρίσει.
Μεταφέρετε μετά το μίγμα σε μίξερ με άγκιστρα του ζυμώματος και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι από το αλεύρι ολικής, το αλάτι και το 1 φλιτζάνι νερό.
Δουλέψτε το λίγο και προσθέστε 1 ακόμα φλιτζάνι από το αλεύρι ολικής.
Προσθέστε όσο κρύο νερό χρειάζεται για να πάρετε ζύμη κολλώδη, που μόλις να κρατιέται συμπαγής.
Αφήστε τη ζύμη για 1-2 λεπτά.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε τη για 2 λεπτά, προσθέτοντας λίγο ακόμα αλεύρι, για να είναι η ζύμη μαλακή και ελαστική.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μεγάλο γαβάθα, να τη χωράει όταν διπλασιαστεί σε όγκο και σκεπάστε τη με λαδωμένη μεμβράνη και αφήστε τη 2 με 2½ ώρες.
Λαδώστε ταψί για πίτσα και ακουμπήστε επάνω τη ζύμη.
Με λαδωμένες παλάμες πιέστε να απλωθεί η ζύμη σε όλο το ταψί.
Αφήστε τη όσο θα φτιάχνετε τη γέμιση.
Η γέμιση
Σε μεγάλο τηγάνι και μέτρια φωτιά βάλτε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρετε το κρεμμύδι μόλις να μαλακώσει.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς ℃
Πάνω στη ζύμη απλώστε το κρεμμύδι και μετά την ντομάτα, περιχύστε με ελαιόλαδο, βάλτε θρούμπι ή ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Ψήστε για 10 λεπτά και χαμηλώστε το φούρνο στους 180 βαθμούς ℃
Ψήστε άλλα 20 λεπτά ακόμη.
Αφού ψηθεί μεταφερτέ τη σε σχάρα να κρυώσει.
Τρώγεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Μια σελίδα του