Στο ένα ποτήρι λάδι ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι κι το τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε τα φασόλια μας, τα οποία έχουμε μουλιάσει σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, προσθέτουμε το τοματοπελτέ, βάζουμε το καρότο, το σέλινο, το αλατοπίπερο και νερό μέχρι να σκεπαστούν. Βράζουμε μεχρι να μαλακώσουν.
Σ ΄αυτό το στάδιο προσθέτουμε το τουρσί και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι το φαγητό να βράσει καλά.
Σε ένα τηγανάκι και με το άλλο ποτήρι λάδι, ρίχνουμε μέσα το κόκκινο καυτερό πιπέρι και στη συνέχεια στη φασολάδα. Ανακατεύουμε. Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανή και μπούκοβο.