Σ ένα μπολ ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα καρύδια, τη φρυγανιά, το κακάο και τη βανίλια. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό με τη ζάχαρη και όταν αρχίσει το βράσιμο ρίξτε τα στερεά υλικά.
Ανακατέψτε τα καλά να ενωθούν και κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Όταν το μείγμα κρυώσει, πλάστε τη σε μικρά μπαλάκια. Τυλίξτε τα στη συνέχεια μέσα στη τρούφα σοκολάτας, ή σε χοντροαλεσμένα καρύδια. Βάλτε τα σε γκοφρέ θήκες και πασπαλίστε τις κορυφές με ζάχαρη άχνη.
Φυλάξτε τα τρουφάκια σε σκεπασμένο κουτί για να μην στεγνώσουν.
Διατηρούνται εκτός ψυγείου 1 εβδομάδα και αρκετούς μήνες στο ψυγείο.