Συνταγή Ρούμελης
ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ανοίξει τη σπλήνα και να την κάνει σαν σακούλα χωρίς να σχίσει τα πλαϊνά.
Τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και το συκώτι και σβήνουμε με κρασί, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε με ένα κουτάλι τη σπλήνα.
Ράβουμε τις σχισμές της σπλήνας με χοντρή κλωστή.
Βάζουμε τη σπλήνα σε σακούλα ψησίματος, αφού την αλείψουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι, βούτυρο και κάνουμε ένα ελαφρύ πέρασμα με χυμό λεμόνι.
Δένουμε τη σακούλα και τη βάζουμε μέσα σε ταψί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
Όταν ψηθεί τη βγάζουμε από τη σακούλα, την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε φέτες.
Συνταγή της φίλης, Τριανταφυλλιάς από ΛΑΜΙΑ.
Μια σελίδα του