500 γρ. Πιπεριές λίγο καυτερές ( ή πολύ καυτερές ανάλογα το γούστο μας) πράσινες
5-6 ντομάτες φρέσκες τριμμένες ( λίγο συμπυκνωμένο ντοματοχυμό και λίγο πελτέ, ανάλογα με το πόσο κόκκινο χρώμα θα μας δώσουν οι φρέσκες ντομάτες)
Αλάτι, πιπέρι, λάδι.
Εκτέλεση
Κόβουμε το λουκάνικο διαγωνίως σε μικρά κομμάτια και το τηγανίζουμε χωρίς λάδι.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές. Ανάλογα με το πόσο μεγάλες είναι, τις κόβουμε σε δύο τρία κομμάτια. Τις σοτάρουμε κι αυτές λίγο στο τηγάνι.
Στο μεταξύ βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με την τριμμένη ντομάτα και λίγο ντοματοχυμό, αλάτι, πιπέρι και αφού πάρει δύο-τρείς βράσεις, ρίχνουμε τις πιπεριές και τα λουκάνικα.
Σιγοβράζουμε με λίγο νερό και λάδι, ανάλογα με το πόσο πολύ ή λίγο λίπος έχει το λουκάνικο. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές και φρυγανισμένο ψωμί