Σκεπάζετε στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση με δύο φύλλα από διάφανη μεμβράνη. Αφήνετε στην άκρη 150 γραμ. από το σολομό. Χρησιμοποιείτε τον υπόλοιπο για να σκεπάσετε τη φόρμα αφήνοντας τα κομμάτια να περισσεύουν λίγο έξω από τις άκρες για να μην σχηματιστούν κενά.
Βάζετε το τυρί κρέμα σε μπολ και χτυπάτε να γίνει απαλό. Καθαρίζετε το σκουμπρί από κόκκαλα και πέτσα και ψιλοκόβετε. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, την κάπαρη, τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε. Αδειάζετε το μίγμα του ψαριού στη φόρμα με το σολομό και πιέζετε προς τα κάτω για να πάει παντού. Σκεπάζετε τη γέμιση με το σολομό που είχατε κρατήσει.
Σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη κα βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες ή από από το προηγούμενο βράδυ. Βγάζετε από το ψυγείο 10 λεπτά πριν σερβίρετε. Ξεδιπλώνετε τη διαφανή μεμβράνη, βάζετε ένα πιάτο επάνω τη φόρμα και ξεφορμάρετε. Αφαιρείται όλη τη διαφανή μεμβράνη, γαρνίρετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο πιπέρι και σερβίρετε με ψημένες φέτες ψωμιού!!!