4 φέτες ψωμί με προζύμη, πάχος 1 εκατοστό,ψημένες στο φούρνο με λάδι και ρίγανη,αλάτι θάλασας, και χυμο λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σαρδέλλες από τα λέπια, το κεφάλι, και το κόκκαλο. Ψήνουμε τις σαρδέλλες ,αφου τις έχουμε ραντίσει με αλάτι θάλασας, ελαιόλαδο,χυμό λεμονιού σε φούρνο με δυνατή θερμοκρασία 220 βαθμούςC για 5΄λεπτά. Ταυτόχρονα ψήνουμε και τις 4 φέτες του ψωμιού.
Τοποθετούμε σε πιάτο το ήδη ψημμένο ψωμί. Τοποθετούμε πάνω τις ψημένες σαρδέλλες. Προσθέτουμε πάνω στις σαρδέλλες , ντοματίνια που έχουμε κόψει σε 2 ή 4 τεμάχια, ανάλογα με το μέγεθός τους.Ραντίζουμε με λεμόνι, ρίγανη, αλάτι θάλασσας και στολίζουμε με φυλλαράκια μαϊντανού.
Συνταγή από το εστιατόριο Merceri
Μπορείτε να επισκεφτείτε στην σελίδα του εστιατόριου: Merceri