ΥΛΙΚΑ
Εκτέλεση
Αφαιρείτε τα πρώτα φύλλα από το λάχανο και το βάζετε σε νερό που βράζει. Αφήνετε να βράση, σκεπασμένο, επί 5 λεπτά. Χωρίζετε τα φύλλα του κι κάθε φύλλο το χωρίζεται στη μέση.
Αναμειγνύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, λίγο μαϊντανό και πιπέρι, το μισό αλάτι, τις τομάτες και την πιπεριά. Βάζετε μία κουταλιά από το μείγμα σε κάθε μισό φύλλο και το τυλίγετε.(Μπορείτε να σοτάρετε το μείγμα πριν τη γέμιση).
Τυλίγουμε όλους του ντολμάδες και τους βάζετε σε σειρές μέσα σε κατσαρόλα ή σε γιουβέτσι. Ρίχνετε το βούτυρο, το υπόλοιπο αλάτι και τους σκεπάζετε με ένα παλιό πιάτο. Ρίχνετε το νερό ή το ζωμό κρέατος, σκεπάζετε την κατσαρόλα ή το γιουβέτσι και αφήνετε να σιγοβράσουν επί μία περίπου ώρα.
Βγάζετε τους ντολμάδες σε πιατέλα και μετράτε το ζουμί τους. Πρέπει να είναι 2 φλυτζάνια τσαγιού. Εάν δεν είναι το συμπληρώνετε με νερό.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το αλεύρι, το βούτυρο ( 2 κουταλιές της σούπας) και τα κροκάδια των αυγών. Δουλεύετε καλά το μείγμα και ρίχνετε λίγο-λίγο το ζεστό ζουμί του φαγητού. Ανακατεύετε τη σάλτσα αυτή με σύρμα, επάνω από νερό που βράζει (μπαιν μαρί) ως ότου να πήξη ελαφρά. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Τέλος ρίχνετε τη σάλτσα επάνω στους ντολμάδες.
Φωτεινή Ντριβα Τσούκα ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Μια σελίδα του