2 φλυτζάνια τσαγιού νερό ή μισό νερό, μισό πολτό τομάτας
½ κιλό κριθαράκι, ή μακαρονάκι, ή χυλοπίτες, ή σπαγγέτι
125 γραμμάρια τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Αναμιγνύετε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και αλευρώνετε το κρέας. Σοτάρετε με το βούτυρο το κρέας και τα κρεμμύδια. Προσθετέ το ζεστό νερό ή πελτέ τομάτας.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει έως ότου μαλακώσει και η σάλτσα πυκνωθεί.
Ρίχνετε το ζυμαρικό της επιλογής σας σε μπόλικο βράζον αλατισμένο νερό. Πριν βράση τελείως, το στραγγίζετε και το αδειάζετε σε ένα γιουβέτσι. Προσθέτετε το κρέας με τη σάλτσα του, το ανακατεύετε ελαφρά και το βάζετε στο φούρνο για να ολοκληρωθεί το ψήσιμό του. Το με μπόλικο τριμμένο τυρί, όπως επίσης, καίτε το βούτυρο και το περιχύνεται (προαιρετικό)