ΥΛΙΚΑ
Εκτέλεση
Ανοίγετε τα λαχανικά, δηλ. Αφαιρείτε το εσωτερικό τους. Τις μελιτζάνες να τις έχετε 1ώρα σε νερό με αλάτι. Τοποθετείτε τα λαχανικά σε ταψί. μέσα στις τομάτες ρίχνετε λίγη ζάχαρη.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια μ το μισό λάδι έως ότου μαραθούν. Ρίχνετε το ρύζι, τις τομάτες (1 φλυτζάνι ψιλοκομμένες), τη σταφίδα, το κουκουνάρι, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο, το μισό αλάτι, πιπέρι και 1 ½ φλυτζάνι τσαγιού ζεστό νερό.
Αφήνετε τη γέμιση να σιγοβράσει, μέχρι να σωθεί το νερό. Γεμίζετε τα λαχανικά. Περνάτε το εσωτερικό από τις τομάτες από το μύλο χορταρικών για να αφαιρεθούν οι σπόροι, προσθέτετε το υπόλοιπο αλάτι και μία κουταλιά ζάχαρη.
Βράζετε τον πολτό τομάτας και στη συνέχεια το ρίχνετε στο ταψί. Προσθέτετε ένα φλυτζάνι τσαγιού ζεστό νερό. Ρίχνετε επάνω στα λαχανικά το υπόλοιπο λάδι. Στις τομάτες πασπαλίζετε λίγη φρυγανιά τριμμένη.
Ψήνετε το φαγητό σε φούρνο 177 βαθμούς για 2 με 3 ώρες. Κατά διαστήματα περιχύνεται με τη σάλτσα του.
Συνταγή από ΜΟΥΖΗΛΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Μια σελίδα του