6 πορτοκάλια (βάζουμε και το χυμό και το ξύσμα τους)
100 γραμ. σταφίδες μαύρες
1 φλυτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
2 κουταλιές σούπας κανελλογαρίφαλα κοπανισμένα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών. Προσθέτουμε κατόπιν, χτυπώντας συνεχώς τα κανελογαρύφαλα και τα καρύδια.
Εχουμε πλύνει τις σταφίδες και τις έχουμε στεγνώσει σε απορροφητικό χαρτί.Τις παπασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να μην πάνε στο πάτο της φόρμας και τις προσθέτουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε το μπεϊκιν πάουντερ στο αλεύρι. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και προσθέτουμε στο αλεύρι με το μπέϊκιν εναλλάσσοντάς το με το κονιάκ εως ότου τελειώσουν τα υλικά.
Σε ταψί ή φόρμα Νο34 ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς C για 45΄έως 60΄.